Vertrek, vlucht, aankomst & campus
Door: Shari
Blijf op de hoogte en volg Shari
28 Oktober 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Om 10.50 uur begon de veiligheidscontrole aan de gate en moest ik daar aanwezig zijn. Met nog iets meer dan een uurtje te gaan, zijn we nog even gaan shoppen en wat gaan drinken bij Starbucks alvorens we afscheid moesten nemen en ik door de douane ging. Eenmaal aangekomen bij gate G7 stond er al een rij voor de veiligheidscontrole. Eerst moest ik een paar vragen beantwoorden over de reis en mijn bagage en daarna moest de handbagage door de x-ray en ikzelf door het detectiepoortje. Uiteindelijk begon het boarden en om 12.20 uur vertrok mijn vlucht.
Onderweg heb ik wat gelezen en verschillende films en tv-programma’s gekeken op het tv-schermpje in de stoel voor me. De service was ook goed. Vlak na het opstijgen kregen we mini zoutstengels met iets te drinken, als ‘diner’ kregen we een miniatuur ciabata-broodje, salade, gegrilde kip met pasta en groene asperges en tot slot een appel-kruimel gebakje. Voor de landing kregen we nog een lunch die bestond uit een warme turkey and cheese sandwich, chips en een chocolaatje. We werden goed voorzien van drinken tijdens de hele vlucht.
Iets na 16.00 uur (plaatselijke tijd, NL: 21.00 uur) landde het vliegtuig op Newark, NJ. Aangezien ik vrij vooraan in het vliegtuig zat, was ik er snel uit en kon snel aansluiten bij de rij voor paspoort- en visa controle. Met de immigration officer die mij hielp heb ik een leuk gesprekje gehad, ik kreeg de benodigde stempels en mijn I-20 formulier werd door hem verder ingevuld.
Toen ik bij de bagageband aankwam was deze er nog niet. Heel even heb ik moeten wachten alvorens beide koffers op de band lagen en ik ze kon meenemen. Nu kon ik richting de uitgang nadat ik mijn blauwe declaration form had afgegeven.
In de aankomsthal zou ik opgehaald en naar de campus gebracht worden. Deze transferservice had ik voor vertrek via het kantoor in NL geregeld. Maar helaas, er stond niemand op mij te wachten om mij op te halen. Volgens de instructies zou ik 20 minuten moeten wachten, waarna ik de representative die mij kwam ophalen zou moeten laten omroepen. Na 30 minuten was nog steeds niemand te bekennen dus ben ik maar naar de infobalie gegaan. Helaas konden zij niemand omroepen en werd ik verwezen naar een andere balie. Maar deze balie was eveneens niet in staat iemand om te roepen. Uiteindelijk heb ik het nummer van de transferservice gebeld en zij gaven mij een telefoonnummer van de school in NY dat ik moest bellen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar bij de school was niet bekend dat ik een transferservice had geboekt en daarom was er niemand om mij op te halen. Er werd geregeld dat ik toch zou worden opgehaald, maar dat zou een uur duren.
Een uur later was er nog steeds niemand die mij had opgehaald. Toen heb ik maar weer het telefoonnummer van de school gebeld. De transfer was onderweg en als ik binnen een half uur nog niet was opgehaald moest ik weer bellen. Dus een half uur later kon ik helaas alweer bellen. Uiteindelijk ben ik 4 uur later dan gepland opgehaald op de luchthaven.
Samen met een andere student (Johannes uit Zweden) werden we naar de campus gebracht. Vanuit de luchthaven die in de staat New Jersey ligt, moesten we richting de stad en staat New York. Het was echter zo druk op de weg dat de chauffeur, die eerst via de Holland tunnel wilde gaan, is omgedraaid en naar de Lincoln tunnel is gereden. Hier hebben we ook even moeten wachten, maar uiteindelijk konden we de tunnel in en richting New York. Daar aangekomen was het inmiddels 20.45 uur en zijn we naar een McDonald’s midden in de stad gereden, alvorens we naar de campus gebracht werden.
Uiteindelijk zijn we tegen 22.00 uur op de campus aangekomen. De RA (Resident Advisor) bracht mij naar mijn kamer en van hem kreeg ik een informatieboekje over de residentie, campus en de introductiedag van de volgende dag. Ik verblijf in Lugari Hall en deel mijn kamer met Mayra, een Braziliaanse van 24. Eenmaal op de kamer ben ik begonnen met uitpakken. We hebben een stapelbed, beide een helft van een grote kledingkast, een ladenkastje en een bureau met stoel.
28 Oktober 2009 - 15:23
Michelle:
Wat leuk om dit te lezen!
Gelukkig is alles toch goed gegaan en ben je veilig aangekomen...
Ik ben nu al benieuwd naar je volgende verslagen! Ik hoop dat je enorm van je tijd in New York geniet! Dikke Kus -
28 Oktober 2009 - 18:00
Nadine:
Heey Shari,
Wat een verhaal! Wel spannend lijkt me zo. Alleen jammer van het snelle eind, hoe zijn je medestudenten? etcetc snel weer een berichtje hoop ik,
Grtz -
28 Oktober 2009 - 19:31
Sigi:
Hey Shari,
Ik dacht dat het alleen in spannende Amerikaanse films kon voorkomen. Dat wanneer je in een ver land aankomt en je ervan uitgaat dat iemand je staat op te wachten om je naar je verblijf te brengen. Het blijkt in de praktijk dus niet geheel vlekkeloos te verlopen. Een klein beetje improviseren, niet waar:D. Wel leuk om te lezen hoe je het hebt opgelost. -
29 Oktober 2009 - 10:20
Denise Janssen:
Hey Shari!
Wist niet dat je naar de VS ging, maar heel veel plezier en succes daar! Leuk om je verhaaltjes te lezen! :D
x Denise