First Week - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Shari Meuser - WaarBenJij.nu First Week - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Shari Meuser - WaarBenJij.nu

First Week

Door: Shari

Blijf op de hoogte en volg Shari

02 November 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Op dinsdag had ik al om 08.30 uur les maar ervoor ging ik ontbijten met Svetlana. Bij het ontbijt kun je kiezen uit een warm buffet (scrambled eggs, potatoes, hamburgers, pancakes & hotdogs), twee verschillende soepen, toast of bagels met pindakaas of philadelphia en er is een fruitbar waar je ananas, perziken of mandarijnen in sap kunt krijgen. Bij de drank heb je keuze uit frisdrank (cola, fanta, sprite, ginger ale), ice tea, thee, koffie of warme chocomel en verschillende vruchtensappen (appel, sinaasappel & cranberry).
Aangezien we een beetje aan de late kant waren (08.15 uur) moesten we opschieten om op tijd in de les te zijn, maar het is gelukt.

De eerste les die dag was iLab. Eerst moesten we op cnn.com of usatoday.com enkele stukjes bekijken en daarna in iLab (zo heet het programma) oefeningen maken.
Vervolgens hadden we een blokuur General English. Onze leraar was er niet, dus kregen we een vervanger. De les ging over urban issues en we moesten enkele oefeningen uit het boek in groepjes maken, waarna we dit gingen bespreken. Van de rest van de klas hoorde ik dat hij heel anders les gaf dan onze normale leraar, die vrijwel nooit het lesboek gebruikt tijdens de lessen.

Na deze lessen zijn we (Aisa (Frankrijk), Svetlana, Verónica (Mexico) en ik) gaan lunchen. Tijdens de lunch is er weer een warm buffet dat elke dag verschilt. Meestal is er iets van pasta, rijst, friet, vlees, hamburgers, hotdogs en warme groenten. Daarnaast zijn er 3 verschillende soorten pizza en kun je een pizzapunt (van Amerikaanse afmetingen) krijgen. Ook zijn er weer twee soorten soepen en kun je sandwiches of wraps krijgen. De fruitbar is nu een saladebar geworden waar je elke dag andere soorten groenten kunt krijgen.

Om 14.20 uur had ik mijn eerste SPIN class, drama. Heel eerlijk, ik vond het maar een rare bedoening. Eerst moest een van de studenten zorgen voor een warming up. De student die deze keer aan de beurt was had een dansje voorbereid. Hierna moesten we verschillende schreeuwspelletjes doen. Eentje hiervan was het opzeggen van het alfabet tijdens het in de lucht houden van papieren bekertje. Iedereen moest in een kring gaan staan en als het ware volleyballen met een papieren bekertje. Daarna moesten we in tweetallen werken en om de beurt diende de een de ogen dicht doen en de ander moest deze persoon dan door het lokaal geleiden zonder de andere tweetallen aan te raken. De volgende ‘oefening’ was dat er 3 personen voor de klas moesten staan en de rest deze personen moesten bekijken. Vervolgens gingen deze personen de klas uit en moesten ze iets (elk 3 dingen) aan hun uiterlijk veranderen die de rest van de klas dan moest raden. Tot slot hebben we nog een script gelezen van een play (ik kom even niet op het NL woord), genaamd: Brighton Beach Memoirs.

’s Avonds hadden Svetlana en ik weer afgesproken om naar dinner te gaan. Eigenlijk krijg je hier ongeveer hetzelfde als bij de lunch. Na dinner ben ik nog naar de student lounge gegaan en ben nog even op internet geweest.

Woensdag had ik alleen om 08.30 uur en om 14.20 uur les. ’s Ochtends heb ik weer eerst ontbeten met Svetlana en Verónica en erna moest ik naar de les. Eerst had ik General English en onze eigen leraar was er weer. Tijdens deze les hebben we gediscussieerd over onder andere het broeikaseffect en Obama.
Momenteel zijn er ongeveer 800 studenten en in ons level zijn we slechts met 10 studenten. Er zijn nog 2 Nederlandse meiden (Ilse en Josje), een Deense, een Oostenrijkse, een Duitse, een Colombiaanse, een Japanse, een Rus en een Fransman. Dus de Nederlanders zijn weer goed vertegenwoordigd.

Na de les zijn Svetlana, Verónica en ik nog even naar het centrum gelopen om wat inkopen te doen. Toen we terugkwamen op de campus zijn we gaan lunchen.
In de middag had ik mijn andere SPIN class, conversation. Hier werd de klas in 2 groepen verdeeld en hebben we het gehad over een Amerikaanse high school die met een kleiner budget moest ‘rondkomen’. Wij kregen te horen welke faciliteiten er waren en wat deze kostten en vervolgens moesten wij beslissen (in ons groepje) welke faciliteiten we gingen behouden en welke we lieten vallen.

Met Verónica had ik afgesproken om na de lessen naar een mall (Palisades Center Mall) te gaan die hier vlakbij is. Om 16.00 uur zijn we richting de bushalte gelopen om de bus te pakken. We kwamen nog verschillende andere studenten tegen en toen zijn we met z’n 6en (Ana (Spanje), Jonathan (Venzuela), Julie (Peru), Mauricio (Mexico), Veronica en ik) gegaan. In de mall hebben we ons in groepjes van 2 verdeeld en afgesproken om elkaar weer om 19.30 uur te treffen. Verónica en zijn samen gaan shoppen en ik heb bij A&F weer heerlijke parfum en bij White House een jurkje en een legging gekocht.
Toen we weer terug waren in Tarrytown waren we weer te laat voor dinner op de campus dus zijn we met z’n 6en gaan eten bij Santa Fé, een mexicaan.

Donderdag had ik pas in de middag les. ’s Ochtends heb ik weer samen met onder andere Svetlana en Verónica gegeten. Verder ben ik nog even op internet geweest. Daarna heb ik de lunch genuttigd met Ilse en zijn we naar lecture gegaan. Dit keer ging het college over de legende van Sleepy Hollow en de geschiedenis van Halloween. Sleepy Hollow is een plaatje dat grenst aan Tarrytown. Washington Irving heeft een verhaal geschreven genaamd: The Legend Of Sleepy Hollow. Het gaat over een leraar die graag spookverhalen vertelt en o.a. over deze legende. De legende is op de een of andere manier (die ik me even niet meer herinner) vermoord en zijn hoofd verloren. Hij is begraven zonder zijn hoofd en is nog steeds op zoek naar het hoofd (bij volle maan). De leraar is verliefd op een meisje, maar hij is niet de enige. Op de avond van Halloween is een heel gezelschap uitgenodigd bij de familie van het meisje, waaronder hij. In het gezelschap worden spookverhalen verteld. Aan het eind van de avond verklaart hij haar de liefde maar zij wijst hem af. Hij gaat naar huis en op weg naar huis wordt hij opeens zelf het slachtoffer van de legende en zo vindt hij zijn einde.
Halloween vind plaats rond de tijd van de oogstfeesten. Mensen geloofden dat de spirits tijdens volle maan konden wisselen tussen het heden en het hiernamaals. Deze spirits waren niet alleen goed, ook de slechte spirits konden wisselen. Nou is het idee dat wanneer de mensen zich verkleden als enge, slechte personen, de slechte spirits niet op hen afkomen.
Ook hebben we tijdens dit college de volgorde van de top 10 engste horrorfilms moeten raden. Daarna werd er een Mummy Wrap wedstrijd gehouden. Dit is een echte Halloween traditie in Amerika. Drie groepjes van 3 personen moesten tegen elkaar strijden. Van elk groepje werd 1 persoon door de 2 anderen met een wc-rol omwikkeld. Welk groepje dit het snelste gedaan had, had gewonnen.

Na lecture had ik weer Drama. Na de warming-up (door een andere student), gingen we weer een paar schreeuwoefeningen doen en daarna moesten we in een kring gaan staan en elkaar masseren. Daarna hebben we een andere oefening gedaan. Hierbij moest een student naar buiten en wachten totdat hij of zijn weer naar binnen werd geroepen. Drie studenten waren journalisten op een persconferentie. De groep moest een verhaal bedenken wat de ene student (waarover de persconferentie georganiseerd was) gedaan had. Door de vragen van de journalisten moest deze student zien te achterhalen wat hij of zij gedaan had. Tot slot hebben we weer gelezen in het script.

’s Avonds zijn we weer met z’n 3en gaan eten. Erna zijn we naar de bibliotheek gegaan om een film te huren. Deze bieb heeft 5 verdiepingen, dus we zijn gaan zoeken. De films hebben we niet gevonden, maar de bibliotheek was zo goed als verlaten (op 1 verdieping na), dus hebben we daar maar een beetje onzinnige dingen gedaan. Vervolgens zijn we terug gegaan naar Rita Hall. Er draaide namelijk een film in een van de zalen. Het bleek Reservoir Dogs te zijn van Tarantino.

Vrijdag had ik in de ochtend weer les. Na het ontbijt had ik een blokuur General English. Hier hebben we via internet een Harvard Lecture van Michael Sandel gevolgd. Het ging over justice, over wat just en unjust is. Het was heel filosofisch en ik had een deel al gehad tijdens wetenschapsfilosofie tijdens een blok in Maastricht, maar het was wel heel interessant. Na deze lecture hebben we hierover nog gediscussieerd. Vervolgens had ik iLab, waar niet echt veel over te vertellen valt. Ik heb besloten mijn SPIN classes te veranderen en vanaf komende week volg ik New York History en Slang and Idiom.

Na de lunch ben ik nog even op internet geweest. De diploma uitreiking had afgelopen donderdag plaatsgevonden, maar daar kon ik dus helaas niet bij zijn. Mijn ouders konden vrijdag mijn diploma ophalen bij de universiteit, dus heb ik het via de webcam kunnen zien.
Vervolgens zijn we met 6 meiden (Aisa, Ilse, Svetlana, Verónica, ik ben haar naam vergeten en ik) naar Manhattan gegaan. Eerst zijn we naar 5th Ave gegaan. Daar zijn Verónica en ik bij Rockefeller naar het uitzichtsplatform (Top Of The Rock) geweest. Het was echt super om te zien. Je hebt een heel goed uitzicht over Central Park en je kunt het Empire State Building zien (nu het hoogste gebouw in NY). Hierna zijn we met de subway naar SoHo geweest. ’s Avonds zijn Verónica en ik (de rest was al naar huis) gaan eten bij Ruby Tuesday op Times Square. Omdat we alcoholische drank (Mojito) hadden besteld werden we naar onze ID gevraagd. Mijn ID leverde geen problemen op, maar op de Mexicaanse ID staat de leeftijd waarop je het ID hebt aangevraagd, in plaats van de geboortedatum. Nu was dit niet echt een probleem aangezien Verónica toen al ouder dan 21 was, maar de waiter wist even niet precies wat hij moest doen.

Zaterdagmiddag zijn Ilse en ik na de brunch op de campus weer naar Manhattan gegaan. We hebben weer geshopt (jaja, uiteindelijk heb ik nu toch maar special edition uggs gekocht) en daarna zijn we naar de Halloween Parade gaan kijken. Langs de route stonden de mensen echter rijen dik, zodat je vrij weinig (eigenlijk niks) kon zien. We zijn toen richting het noorden gelopen, waar de parade ook heen ging, maar overal was het even druk. Uiteindelijk begon het te regenen en hebben we besloten de subway te nemen naar Times Square. Maar er stond een rij van een half Block voor het metrostation. Overal hadden ze dranghekken geplaatst, maar nog was het een chaos. Toen we eindelijk bij Times Square aankwamen zijn we daar even op de stoelen gaan zitten en hebben even lekker mensen gekeken en uiteindelijk zijn we richting Grand Central gegaan om onze trein te nemen.
Eenmaal terug in Tarrytown hadden we geen zin meer om nog terug de steile berg op te lopen (het was al nacht) dus hebben we met een aantal studenten de taxi naar de campus genomen.

Vandaag (zondag) is hier ook de klok een uur terug gegaan, dus nu is het tijdsverschil met Nederland weer 6 uur. Ik heb niet zo bijzonder veel gedaan. Aan het eind van de ochtend / begin van de middag heb ik na de brunch nog even geskyped met mijn ouders en erna ben ik nog even naar het centrum gelopen. Bij de Walgreens heb ik nog wat drinken en koekjes gekocht en heb ik een legsysteem voor aan de buis in de kledingkast waar je normaal de kledinghangers aan hangt, en enkele kledinghangers gekocht. Eenmaal terug op de campus ben ik begonnen met al mijn kleding definitief uit te pakken en op te hangen of in dit legsysteem te leggen. Nu ziet mijn kledingkast er tenminste goed uit en het is echt super handig. Zo meteen ga ik nog even loungen. Ik moet zeggen dat mijn eerste week echt voorbij is gevlogen, ik heb leuke dingen gedaan en super leuke mensen ontmoet.

• 02 November 2009 - 08:23

Bernice:

Klinkt echt leuk! I'm jealous!! I love Soho! Woehoeww!
    Veel plezier nog xxx

• 02 November 2009 - 20:00

Carola:

Hoi meissie goed te lezen dat je ondanks alle vertragingen toch goed bent aangekomen.
    Zo te lezen bestaan je dagen meer uit eten en shoppen,als uit studeren.
    Ik hoop dat je het naar je zin hebt en je veel plezier hebt,maar kijk wel goed uit.

Groetjes en een dikke knuffel van de kortisjes. xxx