Pearl Harbor, Surf:Eddie Aikau & Hawaiian State ID
Door: Shari
Blijf op de hoogte en volg Shari
16 December 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Aan het eind van de middag zijn we met verschillende studenten naar een winkeltje gegaan waar we een les kregen in het maken van een Lei (bloemenkrans). Het was heel leuk om een typisch Hawaiiaanse traditie te leren.
Hierna ben ik nog even boodschappen gaan doen voor dinsdag. Toen ik weer terug in mijn suite was heb ik alvast het ontbijt en de lunch voor dinsdag klaar gemaakt voor als de wedstrijd door zou gaan. Aangezien Nick ’s ochtends rond 05.15 uur op onze deuren zou kloppen als de wedstrijd door zou gaan, ben ik op tijd naar bed gegaan.
Dinsdag ging de wekker heel erg vroeg. Maar om 05.30 uur had ik nog steeds niks gehoord. Uiteindelijk werd het 05.45 uur en besloot ik om maar weer terug richting bed te gaan. En net op dat moment klopte Nick op de deur. Hij wist nog steeds niet zeker of het door zou gaan, maar de kans was 99% dat het wel doorging. Toen heb ik snel al mijn spullen bij elkaar gepakt en ben naar de lobby gegaan, waar we elkaar zouden treffen. Om 06.15 uur vertrokken we met 20 mensen naar Waimea. Onderweg heeft iedereen nog wat geslapen en ongeveer twee uur later kwamen we aan bij Pipeline Beach. Verder kon het busje ons niet brengen vanwege de grote drukte op de weg. We moesten nog 5 – 10 minuutjes lopen tot Waimea Beach. Toen we daar aankwamen was de wedstrijd al in volle gang, deze was namelijk al om 08.00 uur begonnen. Het was er super druk, maar we hadden nog een mooi plekje kunnen vinden waar we goed zicht hadden op de wedstrijd. De golven waren enorm en de surfers leken net lego-poppetjes. Sommige golven kwamen zelfs tot ver op het strand, waardoor alle toeschouwers plotseling snel moesten opstaan voordat het water over ze heen kwam. Na 2,5 uur ben ik met de bus weer terug gegaan naar Waikiki, Honolulu omdat ik in de middag weer les had. De busreis duurde in totaal 3 uur, waardoor ik net op tijd terug was voor mijn les. Deze les was General English en ik was nog maar in mijn eentje aangezien iedereen alweer terug naar huis was en Jorun een Cambridge examen aan het maken was. Eerst hebben we enkele oefeningen uit het boek behandeld en daarna zijn we, tijdens iLab, gaan kijken naar de mogelijkheden wat betreft de studie tandheelkunde in de Verenigde Staten. We hebben verschillende dingen op internet opgezocht, maar de inschrijving eindigt in november, dus voor komend academisch jaar was ik al te laat.
Toen de les om 17.20 uur was afgelopen ben ik nog even naar de winkel geweest en daarna ben ik gaan koken. Vervolgens heb ik de was gedaan en daarna hebben we nog even gekletst met een paar mensen en ben ik nog even op internet geweest.
Woensdagochtend had ik al om 08.30 uur les. Na een snel ontbijt ben ik de straat over gestoken en naar school gegaan. Ik had weer een dubbel uur General English in mijn eentje en deze keer moest ik een presentatie houden over de vijf rijkste personen in Nederland. Tijdens het eerste deel van de les moest ik deze informatie gaan opzoeken en vervolgens kreeg ik tijd om de presentatie voor te bereiden. De vijf rijkste personen volgens de Quote zijn:
1. Charlene de Carvalho-Heineken (Heineken) - $7,2 miljard.
2. Frits Goldschmeding (Randstad) - $3,8 miljard.
3. John de Mol (Endemol & ‘Talpa’) - $2,2 miljard.
4. John A. Fentener van Vlissingen (BCD holding & andere travel companies) - $1,6 miljard.
5. Joop van den Ende (Stage Entertainment & Endemol) - $1,3 miljard.
Na de les ben ik even richting mijn suite gegaan om snel wat te eten en vervolgens ben ik met de bus naar Honolulu Downtown gegaan. Daar kon ik mijn Hawaiian State ID gaan aanvragen. Bij aankomst moest ik een formulier met al mijn gegevens invullen en vervolgens kon ik in een rij gaan staan. Uiteindelijk mocht ik de ruimte in om weer in een rij te gaan staan. Toen het mijn beurt was kon ik bij het loket mijn formulier, paspoort & I-20 afgeven, vervolgens kreeg ik een nummertje en mocht ik plaatsnemen. Eindelijk werd nummer 39 omgeroepen. Ik mocht naar een loket, waar mijn gegevens in de computer ingevoerd werden en een foto gemaakt werd. Hierna moest ik weer even gaan zitten en wachten tot de ID klaar was. Ongeveer twee uur na aankomst kon ik met mijn Hawaiian State ID het gebouw verlaten. Naast het gebouw staat een standbeeld van King Kamehameha, waar ik nog even heen gelopen ben. Daarna ben ik nog naar de reusachtige kerstversieringen gaan kijken voordat de bus naar Waikiki kwam. Eenmaal terug ben ik nog even naar het strand geweest. Daarna was het tijd om te eten en heb ik weer gekookt. In de avond hebben we nog wat gekletst.
Donderdag had ik pas laat in de ochtend les en heb ik ’s ochtends lekker rustig aan gedaan. Toen het tijd was om naar school te gaan heb ik even lunch gekocht bij Jamba Juice en ben ik met de lift naar boven gegaan. Bij Movies & TV gingen we deze keer een andere film kijken: Point Break. Deze film gaat over een groepje surfers die buiten het surfseizoen banken overvallen vermomd als 4 ex-presidenten van de Verenigde Staten. Deze surfers zijn altijd op zoek naar een kick en ook bij de bankovervallen gaat het meer om de kick dan om het geld. Maar met het geld kunnen ze wel tijdens het surfseizoen met de golven mee reizen. De F.B.I. is ze op het spoor en een van de agenten gaat undercover en raakt bevriend met de leider van deze groep. Hierdoor ontstaat een moeilijke situatie.
Tijdens Hawaiiana hebben we weer gewerkt aan onze presentatie. Ik heb nog wat meer belangrijke data met betrekking tot de Statehood opgezocht.
Vervolgens hadden we General English en nu was Jorun weer aanwezig. We hebben niet echt veel gedaan tijdens deze les, buiten het kletsen over van alles en nog wat. Zo heeft Murray, onze leraar ons verteld over waar hij allemaal gewoond heeft.
Na de lessen zijn we terug gegaan naar de residentie. Ik heb wat gegeten en ben later in de avond weer op internet geweest.
Vrijdag begonnen mijn lessen weer om 08.30 uur. Tijdens General English moesten we de betekenis van een Hawaiiaans kerstliedje opzoeken en de Hawaiiaanse versie van een Engels Kerstliedje vergelijken met de Engelse versie.
Tijdens Movies & TV hebben we Point Break verder gekeken. En voor komende week moeten we enkele vragen over deze film beantwoorden.
Daarna was het tijd voor de laatste les van die dag: Hawaiiana. Hier hebben we weer verder gewerkt aan de presentatie. Nu moesten we een poster maken en twee vragen voor de overige studenten opstellen. Aan het eind van de les hebben we nog een kruiswoordpuzzel over Hawaii moeten oplossen.
Na de les ben ik naar mijn kamer gegaan. Ik heb een paar dingen opgezocht die ik moet leren voor mijn test komende maandag. Daarna ben ik met de bus naar de supermarkt gegaan om boodschappen te gaan doen. Toen ik weer terug kwam bij de residentie ben ik gaan eten en daarna heb ik wat met mijn roommate gekletst en geskyped.
Zaterdag heb ik uitgeslapen en heb ik geleerd voor de test. En ik de middag ben ik naar het strand geweest. In de avond heb ik nog even geleerd en vervolgens ben ik nog even op internet geweest.
Zondag vertrok mijn roommate en ze was al om 04.30 uur op. Ze moest nog wat spullen inpakken en opruimen dus helaas werd ik vroeg wakker. In de ochtend heb ik nog geleerd en daarna ben ik weer naar het strand geweest. Op weg naar de residentie ben ik nog even langs verschillende winkeltjes gelopen. Eenmaal terug heb ik gekookt en gegeten en daarna heb ik nog even het laatste deel doorgenomen voor de test van maandag.
16 December 2009 - 18:33
Carola:
Hoi Shari
het zal wel een hele belevenis zijn geweest in Pearl Harbor zeer indrukwekkend.
zijn nog bij pap en mam geweest maandag even kijken hoe alles geworden was super mooi nog een paar dagen en dan zul je ze weer zien ze zijn ook wel toe aan een beetje ontspanning blijven in contact gr Carola xxx -
19 December 2009 - 19:23
Nadine:
Opeens lees ik vanalles over leren, studeren dingen doornemen, haha. Maar gelukkig ook nog altijd genoeg uitstapjes. BTW zijn je ouders al naar jou toe? Zoja, heel veel plezier en een leuke tijd samen.
grtzzz